Despre renumararea voturilor pentru cei “putini, dar si aceia …”

S-a facut multa zarva cu renumararea voturilor, facuta la “dorinta” comunistilor. Mai toti pe care i-am auzit sau citit in ultima vreme au dat vina pe comunisti. Cica uitati-va, dragi tarani “prosti dar multi”, data trecuta din cauza renumararii s-au cheltuit in vint 20 de milioane, iar acum 13 milioane de lei, tot din cauza comunistilor, adica din cauza celora pe care ii votati. Da prosti mai sinteti, dragi tovarasi tarani,… spune intelectualitatea de la Chisinau. Cum e posibil sa votezi comunistii, care imediat dupa ce i-ai ales, va fura de citeva milioane, pe cind voi o duceti de la o zi la alta cu pensii de 300 de lei?

Dragi intelectuali, adica cei care nu sinteti in stare sa organizati un exit poll ca lumea (printre altelea: unde sint specialistii de care pomeniti cind vorbiti de bogatiile Moldovei?), daca sinteti atat de destepti, iar taranul e prost si voteaza comunistii, de ce ati chiulit orele de matematica si nici operatia elementara de impartire (nu a functiilor si fotoliilor) nu o cunoasteti? Cei ce va spun ca pentru renumararea voturilor se cheltuiesc zeci de milioane de lei va prostesc si pe voi, asa cum il prostesc pe taran. Chiar e asa de greu sa imparti 13 la 2? Adica 13 milioane de lei cheltuiti la 2 milioane de voturi (am luat 2 in loc de 1.7, fiindca e mai usor de impartit si sa nu va chinui cu virgulile).

Rezultatul este: mai mult de 6 lei pentru fiecare vot renumarat. Cum naibii, in cea mai saraca tara a Europei, pentru a lua o foaie dintr-o gluga si a pune-o in alta gluga, trebuie sa se cheltuiasca tocmai jumatate de dolar? Sau voturile din Moldova sint produse “high tech” si trebuie numarate in “clean room”, ca altfel isi pierd din valoare? Stiti cit a costat un cip DRAM (=memorie pentru “computatoare”, cum le mai spun unii) cu 2 ani in urma in toiul crizei financiare? Exact 50 de centi! In conditiile in care pentru a procuce un cip, trebuie sa efectuezi mai mult de 400 de operatii “high tech” in “clean room”.

Din pacate, cei de la putere, dupa asa mahinatii, nu au decit sa re-formuleze vorba lui Lapusneanu, “putini, dar si aceia …”! Iar la putere acum sint exact cei pe care i-am votat noi PLDM, PL, PDM.

P.S.: Nu sint adept al comunistilor, pur si simplu in multe privinte nu prea vad diferenta intre comunistii si asa numitele “partide democratice”.

Tags: , ,

Acest articol a fost postat pe data de 12/19/10 12:06 AM la 12:06 am si este din categoria Basarabia. Puteti urmari comentariile si raspunsurile la acest articol prin RSS 2.0 feed. Puteti lasa o notita , sau trackback de pe pagina proprie.

2 Raspunsuri la “Despre renumararea voturilor pentru cei “putini, dar si aceia …””

  1. Veaceslavv spune:

    Ei şi ce atîta zarvă cu renumărarea asta, pînă la urmă banii aceştia nu s-au dus la cetăţenii alte-i ţări ci la cetăţenii RM, care au mai primit ceva bani, ce-i rău în asta de parcă banii aceştia au fost daţi pe foc, tot în buzunarul unor oameni ai RM, care nu sunt dintre cei mai bogaţi, s-au dus.

  2. LaSer spune:

    Eu nu asi fi spus nimic daca intr-adevar cele 13 mln ar fi ajuns in buzunarele celor care au facut renumararea. Cu toate ca >6 lei de vot e muuuuuuult prea mult. Problema e ca studentii au primit cite 400 lei, iar restul au ajuns in buzunarele unocara care numara bani si nu buletine. Sau tu chiar crezi ca cele 13 mln se afla acum in caminele studentesti? :)

Lasa o notita:

Spam Protection by WP-SpamFree