Preşedintele Germaniei are părinţi basarabeni!

Actualul președinte al Germaniei, Horst Koehler, își are într-adevăr rădăcinile în Basarabia. Părinții săi, Eduard Köhler und Elisabeth Köhler, au locuit inițial în nordul Basarabiei, în satul Râșcanovca (aproximativ 30 km la nord de Bălți). În 1940, după ce Basarabia a nimerit în mâinile sovietice în urma pactului Ribbentrop-Molotov, locuitorii de origine germană ai satului au părăsit localitatea.

După aceasta familia Koehler a locuit aproximativ doi ani într-un lagăr de refugiați, iar apoi s-a stabilit în satul Skierbieszów in apropiere de Lublin, Polonia. Aici în 1943 s-a născut actualul președinte german, fiind al șaptelea din cei opt copii ai familiei Koehler.

Horst Koehler este membru al Asociației Nemților Basarabeni din Germania. Una dintre primele vizite oficiale ale sale în calitate de președinte al Germaniei a fost cea făcută la deschiderea Muzeului Nemților Basarabeni. Cine cunoaște limba germană poate găsi mai multe informații despre Asociația Nemților Basarabeni, pe adresa http://www.bessarabien.de/.

Înainte de a deveni președinte al Germaniei, Horst Koehler a fost șeful Fondului Monetar Internațional timp de 4 ani.


Tags: , , , ,

Acest articol a fost postat pe data de 02/20/09 2:31 PM la 2:31 pm si este din categoria Germania. Puteti urmari comentariile si raspunsurile la acest articol prin RSS 2.0 feed. Puteti lasa o notita , sau trackback de pe pagina proprie.

Un raspuns la “Preşedintele Germaniei are părinţi basarabeni!”

  1. Horst Koehler - presedintele german cu parinti basarabeni - are sanse mari de a fi reales | LaSer Blog spune:

    [...] FDP (Partidul Democrat Liber) si de majoritatea candidatilor independenti. Dupa cum am mai scris, Horst Koehler este nascut in Polonia, dar are parinti [...]

Lasa o notita:

Spam Protection by WP-SpamFree